Put, Istina i Život

Mlada hrvatska slikarica Iva Čačić rođena je 19.3.1976. u Zadru. Djetinjstvo je proživjela u Ražancu gdje je završila osnovnu školu. U Zadru je pohađala Gimnaziju Vladimira Nazora, a u Rijeci je diplomirala razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu.  Dugi niz godina je radila  u Osnovnoj školi Jurja Barakovića Ražanac  gdje se bavila brojnim glazbenim i likovnim aktivnostima.

Ozbiljnijim slikanjem i crtanjem se počinje baviti u vrijeme studiranja. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama. Imala je tri samostalne izložbe. Sudionica je nekoliko humanitarnih i međunarodnih likovnih kolonija. Prva samostalna izložba pod nazivom Žeđam predstavljena je u Gradskoj knjižnici Zadar Arbanasi u travnju, 2010.godine. Na drugoj samostalnoj izložbi U Narodnoj Knjižnici Jurja Barakovića u Ražancu predstavila je portrete ražanačkih lica rađene olovkom te morske pejzaže u ulju. ( A little bit of Art, 4.6.2014).  Od 2016. Je članica LU Art forum Zadar gdje je izlagala svoje radove na skupnim izložbama. Bila je aktivna članica  HDLU-a od 11.2.2018. godine. Treća samostalna izložba predstavljena je 18.7.2019. godine u Kapetanovoj kuli u Zadru po nazivom “Put, istina i život”.

S obitelji preseljava u Rotterdam u siječnju 2020.godine.  Njezin stvaralački rad se nastavlja  u nadi  i vjeri da će njezini slikarski rukopisi dotaknuti ljudske misli i srca i  na drugoj strani svijeta.

Autorica želi posložene momente i trenutke nadahnuća prikazati javnosti , da kaže što je i na kakav način inspirira, intrigira i fascinira, dokle je inspirativno stigla i u kojem kontekstu meditira i u kojim sferama brodi. Često ističe i naglašava psihološke trenutke osobnosti ili zajedništva i topline koji na svoj način dodatno oplemenjuju sugestivnost idiličnih trenutaka tišina koje se opet ostvaruju kroz blagosti i osjećajnosti svakoga od lica.

Dom

U tom škabelinu
su mi ostali
najlipši ukrasi
tad suza oko zarosi
a bura putem zanosi
zaborava nema
duboko
duboko
u duši si !!!

Iva Č.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: