Razumijevanje društva

Nizozemska je zemlja koja broji više bicikala nego ljudi, zemlja velikih umjetnika, tulipana i vjetrenjača. Osim nabrojenog, zanimljiva je brojnim hrvatskim studentima i zbog toga što nudi velik broj programa na engleskom jeziku na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Postoji preko 2000 programa na engleskom jeziku te se tako nizozemska sveučilišta mogu pohvaliti najvećim brojem studijskih programa na engleskom jeziku u kontinentalnoj Europi.

Tilburg University se smjestio u gradu Tilburgu, sedmom najvećem gradu u Nizozemskoj na udaljenosti od samo dva sata od glavnog grada Amsterdama. Tilburg je bio manje mjesto do 1800-ih kada je naglo narasao u jedan od središnjih industrijskih centara, zahvaljujući vuni dok se danas grad može pohvaliti zavidnom prehrambenom industrijom. Ono što grad Tilburg čini posebnim je svakako zelenilo i šume koje okružuju grad. Svakog srpnja u Tilburgu se održava desetodnevni karnival Tilburg Kermis koji slovi za najveći karnival zemalja BENELUX-a.

Glavni moto Sveučilišta u Tilburgu je “Understanding Society” (Razumijevanje društva). Te se filozofije sveučilište drži od samih početaka, a više od 1.500 djelatnika razvija i prenosi znanja drugima te spaja ljude iz različitih disciplina zajedno kako bi društvo učinili boljim mjestom. Na taj način, sveučilište želi dati svoj doprinos rješavanju kompleksnih društvenih problema.

Studenti i diplome Sveučilišta u Tilburgu poštuju se diljem svijeta jer je riječ o jednom od najboljih ekonomskih sveučilišta u Europi, a poznato je po školama za poslovne i društvene znanosti.

Međunarodna zajednica Tilburga je otvorena i raznolika. U kampusu ima preko 15 000 studenata iz cijelog svijeta što razvija kulturu suradnje i prihvaćanje kulturnih i socioloških različitosti te nastavlja dugu tradiciju Nizozemske koja rado prima ljude iz cijelog svijeta i njeguje multikulturalnost svoje zemlje.
Jedna od tih 15.ooo studenata je i Siščanka Tea Miličić. Tea je studentica globalnog menadžmenta socijalnih problema na Sveučilištu u Tilburgu. U svoje slobodno vrijeme volonterske udruge su glavno Teino utočište. Osim volontiranja veliku pažnju pridaje plesu, čitanju i brojnim sportskim te edukativnim aktivnostima, a od nedavno Tea je i glavna koordinatorica pisanja projekata za EU unutar portala KroNland.

Piše: Sandra Drnić

Lelystad, 17.1.2021.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: