Prvi festival Dani Hrvatske u Nizozemskoj, 2022.

U mjestu Hoogblokland, 28. svibnja 2022. u Nizozemskoj održan je koncert hrvatskog ženskog vokalnog sastava Lađarice iz Siska i glazbenika Roberta Hudulina, uz nizozemske goste, operne pjevače Lilian Van Zande i Bernardusa Vosa. Koncert, održan pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Nizozemskoj, organizirala je hrvatsko-nizozemska udruga KroNland.

Publici se prije koncerta prigodnim riječima obratila veleposlanica RH u Nizozemskoj Dubravka Plejić Marković naglasivši važnost promicanja hrvatske glazbe i kulture u godini u kojoj obilježavamo tridesetu obljetnicu uspostave bilateralnih odnosa. Nizozemski veleposlanik Hendrik Voskamp uputio je sudionicima pismo koje je pročitano u ovoj prigodi.

Na slici: Veleposlanica Republike Hrvatske u Nizozemskoj Dubravka Plejić-Marković, Ženski vokalni sastav Lađarice, pijanist Robert Hudulin i Sandra Drnić, predsjednica Hrvatsko-nizozemskog društva KroNland

Pismo nizozemskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, dr. Henka Voskampa

Ponekad je Tišina jača od tisuću riječi. Stoga bez puno mojih suvišnih riječi uživajte u ovoj kratkoj, ali snažnoj slikopriči viđenoj i zabilježenoj očima mladog i talentiranog sisačkog fotografa Dorijana Šipuša.

Ovim putem se u ime Udruge KroNland zahvaljujem veleposlanici Republike Hrvatske u Nizozemskoj Dubravki Plejić Marković na svom dolasku, veleposlaniku Nizozemske u Republici Hrvatskoj dr. Henk Voskampu na upućenom pismu, gđi. Tihi Dabac, prvoj tajnici Veleposlanstva RH u Nizozemskoj i gosp. Goranu Strniši, predstavniku zajednice Hrvata iz zemalja Beneluxa, Danske i Norveške za svu pomoć i savjete oko organiziranja ovog svečanog koncerta humanitarnog karaktera te gđi. Saskii Pronk-Tiethoff, voditeljici i moderatorici cijele večeri. Posebnu zahvalu upućujemo svim posjetiteljima koncerta kojih nije bilo puno za razliku od emocija kojih je bilo i previše. Tako se stvorio fini balans Ponosa, Dostojanstva, Ljubavi i Ljepote postojanja.

Festival Dani Hrvatske financiran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Hvala!

Hrvatsko-nizozemsko društvo KroNland

Piše: Sandra Drnić

Lelystad, Nizozemska, 04. lipnja 2022.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top