Ljepote nizozemskih šuma u Info centru industrijske baštine grada Siska – Holandska kuća


2. studenog 2022. u Info centru industrijske baštine grada Siska- Holandska kuća otvorena je izložba “The Beauty of Dutch Forests”, nizozemskog fotografa Renéa Jonkhouta. Izložbu su otvorili zamjenik veleposlanika Kraljevine Nizozemske Ivar Scheers i zamjenik gradonačelnice grada Siska Marko Krička.

Povodom otvorenja izložbe fotografija nizozemskog fotografa Renea Jonkhouta “The Beauty of Dutch Forests”, zamjenik veleposlanika Ivar Scheers i predsjednica udruge “Zasadi stablo, ne budi panj”, Mateja-Angelina Kramar zasadili su sadnice javora u dvorištu Strukovne škole Sisak u znak ovogodišnje suradnje i podrške projektu nacionalne kampanje sadnje stabala u Hrvatskoj, a sadnju je koordinirala i organizirala županijska predstavnica udruge “Zasadi stablo, ne budi panj” za Sisačko-moslavačku županiju Gabrijela Mitar.

Ben Vos, predstavnik udruge Kronland objasnio je na koji način i s kojim ciljevima surađuju nizozemsko veleposlanstvo i udruga Kronland te je ujedno najavio i budući projekt udruge KroNland – Transflorium. Riječ je o samoodrživom permakulturnom imanju koje će biti izgrađeno na području Sisačko-moslavačke županije u organizaciji udruge Kronland, nizozemskog veleposlanstva i s partnerima na projektu – udruga “Zasadi stablo, ne budi panj”, Strukovna škola Sisak i Industrijsko-obrtnička škola Sisak. Zamjenik voditelja misije Ivar Scheers sastao se i s gradonačelnicom Grada Siska Kristinom Ikić Baniček s kojom je razgovarao o mogućnostima moguće buduće suradnje.

Izložba “The Beauty of Dutch Forests” nizozemskog fotografa Renéa Jonkhouta u Holandskoj kući Sisak realizirana je pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj, a može se pogledati sve do 16. studenog 2022. Zamjenik nizozemskog veleposlanika Ivar Scheers osjećao se kao kod kuće u Holandskoj kući okruženoj nizozemskim šumama!  Udruga KroNland još jednom je uspjela povezati Hrvatsku i Nizozemsku kroz umjetnost.

Piše: Sandra Drnić, Lelystad, 7.11.2022.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top